B o r v i d é k é s d ű l ő i n k

A Balaton déli partján a Balatonboglári borvidéken található a Kékajtó Szőlőbirtok és Borászat. Területeink kizárólag Kőröshegyen helyezkednek el a Völgyhíd ölelésében. Kiválasztásukat több éves kutatás előzte meg. Fontos volt számunkra, hogy a borvidéken egy, a régi időkben méltán híres termőhelyet újra visszahozzunk a köztudatba. Nem titkolt szándék, hogy a jövőben e nagyon jó adottságokkal bíró területekről, kiemelkedő minőségű szőlőből, kiváló borokat készítsünk. Eddigi tapasztalataink alapján a Balatonboglári borvidék kőröshegyi része kiváló választásnak tűnik. Az olaszrizling és kékfrankos szőlőfajták minőségben magasan hozzák elvárásainkat.

B o r v i d é k

Borochegy: Területeink nagy része itt található. Jelenleg olaszrizling és kékfrankos terem. Folyamatos szerkezetátalakításon megy át, így a közeljövőben termék palettánk rajnai rizlinggel és néhány ezen a borvidéken honos ritka szőlőfajtával gazdagodik.


Öreghegy: 2020-ban kapcsolódott be a termelésbe, ezáltal 2021-ben bekerül a termékeink közé a zweigelt és a merlot szőlőfajták. Olaszrizlinget ezen a területen is művelünk.


Pap útja: 2020-tól a chardonnay szőlőfajtával kezdtünk el foglalkozni ebben a dűlőben. Az első szüret megerősített minket abban, hogy nagy odafigyeléssel, sok munkával jó minőséget tudunk előállítani.

D ű l ő i n k